tirsdag den 27. juli 2010

Mads Kastrup: Mandefald, 2010

Mads Kastrup er til daglig journalist på Berlingske Tidende men er nu som 48 årig debuteret som skønlitterær forfatter med novellesamlingen Mandefald. Der er 27 fortællinger på ca. 250 sider, og normalt synes jeg, at det er så mange, at der ikke rigtig er samling på dem, eller at jeg kan huske den ene fra den anden - men det er ikke i nær så høj grad tilfældet her.
For det første er der en ret stram rød tråd gennem hele bogen, nemlig mænd, så de meget forskellige noveller hver giver deres bidrag til portræt af Den danske Mand anno 2010. Og for det andet er stilarterne meget forskellige fra historie til historie, fra 2-3 siders rene dialoger mellem mand/kvinde, over brevene fra den forsmåede ægtefælle til sin Barbara og til de mere "traditionelle" noveller om diverse mandlige tildragelser..
Det er godt, relevant, ofte genkendelige og godt spiddede situationer - og rigtig velskrevet. Man kan mærke, at det er en professionel pen, der har skrevet denne bog - men ikke at det er en journalist, hvilket ofte kan føre til lidt for stiv og faktuel skønlitteratur. Til lykke til Mads Kastrup med debutten!
***1/2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar