torsdag den 12. september 2013

Michael Katz Krefeld: Afsporet, 2013

Michael Katz Krefeld har været gennem en stigende formkurve i sit forfatterskab, der kulminerede med murstenen Sort sne falder, som jeg i november 2012 skrev om, at det var nok årets indtil videre bedste danske spændingsroman.
Her i 2013 er Michael Katz Krefeld igen ude med en ny bog, og denne gang ikke med parret Storm & Bergman men med kriminalbetjenten Thomas Ravnsholdt, kaldet Ravn, der i det sidste år har afholdt en temmelig fordrukken tvungen orlov, efter at hans kæreste Eva blev dræbt under et hjemmerøveri.
Ravns andet hjem er cafe Havodderen i nabolaget på Christianshavn, og han han bliver modvilligt overtalt af værtshusejeren til at lede efter en forsvunden prostitueret, der muligvis har været offer for menneskehandel. Han kommer derved dybt ind i en del af det værste og mest kyniske danske og svenske prostitutionsmiljø, drevet af en balkanbaseret mafia.
Med Afsporet er Michael Katz Krefeld i en af de mere "traditionelle" skandinaviske krimistile: den uortodokse ensomme ulv, der mod alle odds og regler tager kampen op mod de allerværste forbrydere, og hvor forfatteren ikke overlader meget af ofrenes pinsler til læserens fantasi. Krefeld gør det fint. Han har en hovedperson og nogle medhovedpersoner med nok substans til at gøre historien troværdig og endda kan sige replikker, som man tror på kunne have været sagt. Historien hænger godt sammen, men jeg kommer alligevel med den gamle anke, at der lige skal en tilfældighed eller to til i slutningen, for at at det hele kan opklares.
God gedigen krimiunderholdning - men uden at være uforglemmeligt og uden at skille sig afgørende ud - hverken positivt eller negativt. Ravn har potentialet til en fin krimifigur, og Krefeld kan skrive - så der kan godt komme rigtigt gode bøger fra det makkerpar i fremtiden
***  
(Lindhardt & Ringhof, 322 sider. Udgivet 27. august 2013)
Se mere om bogen på Litteratursiden
Lån bogen på bibliotek.dk
Læs anmeldelse fra Politiken

Ingen kommentarer:

Send en kommentar