tirsdag den 13. april 2010

Søren Anker Madsen: Historien om ugens rapport, 2010

Selv om jeg nok ikke har set et Ugens Rapport siden ca. 1985 kunne jeg, da jeg læste "Historien om ugens rapport", huske mange af journalisternes navne og deres udseende. Jeg har helt sikkert set langt flere numre af bladet, end jeg tror - eller måske vil indrømme...
Så der var meget genkendelse ved at læse Søren Anker Madsens bog om historien bag bladet. Ugens Rapport var bare damer, bajere og ballade, som der står på forsiden af bogen. Og bladet blev skabt på fornemmelse og skæve ideer af kaoter, der fik frie tøjler af chefredaktør Kurt Thyboe. Men tiderne strammede til, videoen overtog pornoen og kaos blevet afløst af stramhed. Og bladet sygnede hen.
Bogen er erhvervs- og pressehistorie i den lettere ende, uden de store regnskabsgennemgange men til gengæld fyldt med intriger, anekdoter og portrætter af bladets personer. Men det er også et stykke dansk mentalitets- og kulturhistorie, som langt flere (mænd) end indrømmet vil kende til. Spændende bog om et Danmark der var, og som sjældent bliver beskrevet i andet end bisætninger.
***
(Se 4 minutters promotioninterview med forfatteren Søren Anker Madsen HER)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar