fredag den 5. april 2013

Craig Russell: Valkyriesang, 2013

En engelsk popstjerne bliver fundet døende i Hamburgs Reeperbahnkvarter. Med maven sprættet op. Inden han dør, når han at videregive attentatkvindens meddelelse om, at det er "Englen" der stod bag. Det bliver begyndelsen på en række vidt forskellige episoder med dødelig udgang, der kommer tættere og tættere på Kriminalhauptkommissar Jan Fabel og hans hold ved Hamburgs politi og viser sig at have mere og mere til fælles. Jan Fabels jagt på sandheden konfronterer ham med en skræmmende effektiv morder, og han forstår snart, at det farligste i hans jagt på Valkyrien er, at han måske finder hende.
Valkyriesang er femte bind i serien om Jan Fabel og hans mordkommission  - og bogen lever bestemt op til det høje niveau, som Russell også har haft i de to andre bøger, som jeg har læst i serien, nemlig Blodørn og Mord er ikke noget eventyr. Det er drønspændende skruet sammen, og personerne virker ægte hele vejen igennem. Man kan måske godt få fornemmelse af at der går lidt superhelte- eller superskurketegneserie i konstruktionen med valkyriegruppen - men OK: Præmissen blev købt.
Desuden er serien en rigtig god Hamburgintroduktion. Man bliver bragt godt rundt i byen og ville næsetn kunne bruge bøgerne som alternativ rejseguide, hvis man ellers gad at lave et stedregister til dem...
Alt ialt: God og slidstærk krimiserie - og en rigtig fin femte del -  fra briten Craig Russell.
****
(Hovedland, 380 sider. Udgivet 2. april 2013. Oversat af  Ole Lindegård Henriksen fra engelsk: The Valkyrie Song, 2010)
Lån bogen bibliotek.dk
Læs anmeldelse fra Politiken

Valkyriesang er femte bind på dansk i Craig Russells serie om Jan Fabel. De øvrige bind er:
1. Blodørn, 2008
2. Mord er ikke noget eventyr, 2009
3. Til evig tid, 2010
4. Karnevallets mester, 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar