lørdag den 26. februar 2011

Ny Skønlitteratur - marts 2011

Marts måned byder på en hel del nye dansk skønlitteratur, som umiddelbart ser spændende ud, og som jeg da glæder mig til at høre lidt mere om, efterhånden son bøgerne udkommer. Vi er dog kommet lidt udenfor højsæsonen, og der er ikke rigtig nogen af "ikonerne", måske med undtagelse af Søren Ulrik Thomsen, som er på månedens udgivelsesliste med sin første digtsamling i ni år, Rystet spejl (1. 3). Jeg er bestemt ikke det store poesimenneske, men SUT tror jeg skal prøves. Jeg har læst lidt spredte essays af ham, og det er godt nok godt!
Morten Brask skrev i 2007 romanen Havet i Theresienstadt og har ellers også beskæftiget sig med bl.a. nazistisk filmkunst. Han har nu skrevet romanen William Sidis Perfekte Liv (17.3) om den autentisk William Sidis (1898-1944) liv, der forvandledes til et psykologisk eksperiment pga. af hans ekstreme IQ, der blev målt til mellem 250 og 300. Men han ville også leve det "perfekte liv" - og så gik det galt. Bogen foregår i Boston og New York i første halvdel af forrige århundrede. Jeg har aldrig læst Morten Brask, men det lyder spændende.
Skønvirke (9.3) er Lars Frost den nye roman i hans Danmarkshistorie. Den foregår i en ikke fjern fremtid og er i følge forlaget en historie om begreberne demokrati og frihed. Herudover kommer Julia Butschkow (Apropos Opa) med sin Der er ingen bjerge i Danmark (25.3) og Lone Hørslev med Sorg og camping (18.3).
Og så lige en smule udland:
Philip Roths nye bog Jeg giftede mig med en kommunist (3.3) foregår i McCarthytiden og er i forlagets markedsføringsord "en fortælling om personlig ondskab, forræderi og hævn og et storslået portræt af efterkrigstidens Amerika". Og så er der Håkan Nesser med den fjerde bog i krimiserien om vicekriminalkommissær Gunnar Barbarotti, De ensomme (14.3). Normalt solidt og godt - og det er så det.
Til sidst skal lige nævnes en bog, som jeg er sikker på, at jeg ikke kommer til at læse, nemlig Jean Auels afslutning på den evige serie om istidspigen Ayla i form af 800 sider under titlen Hulernes sang (29.3). Så nåede hun da op på ca. 3400 sider i den serie, og skal vi så ikke sige, at det er godt nok er nok nu! Jeg har ikke læst de 2600 andre sider, så jeg tror, at springer både dem og de sidste 800 sider over...
Ret til ændringer og opfølgende indlæg med rettelser, supplementer, udsættelser og berigtigelser mv. forbeholdes.
Se flere indlæg om kommende bøger ved at klikke på "etiketten" Kommende bøger forneden.

NB: Barndomsbilledet af Søren Ulrik Thomsen øverst er skabt af Peter Carlsen. Se hele hans serie af træsnit af kunstnerbørn.

3 kommentarer:

  1. He he he - "dette er ikke en anmeldelse"; cool, M. Vi er flere, der glæder os til Søren Ulrik - diverse lister og katbefalinger til trods.

    SvarSlet
  2. Hva' dælen er en katbefaling....?

    SvarSlet
  3. Det er en neologisme - tænkt som værende det modsatte af en anbefaling :o)

    SvarSlet