torsdag den 6. december 2012

Kristian Bang Foss: Døden kører Audi, 2012

Asger bor i hus med sin kæreste og steddatter og er reklamemand. Dvs. sådan er det på de første par sider, og derefter går alt galt: Asger kvajer sig med en reklamekampagne, bliver fyret og skilt, og får en etværelses i Sydhavnen, hvor han æder sig kvabset. Og på side 22 bliver han så handicaphjælper for Waldemar i betonghettoen i Stentofte på Vestegnen. Der udvikler sig hurtigt et meget indforstået og varmt venskab mellem de to, hvor humor, hash til Waldemar og en rom og cola til Asger er fast inventar midt i Stentofts håbløshed.
Waldemar har et stort ønske om at tage til Marokko for at blive kureret for nogle af sine talrige sygdomme af healeren Torbi el Mekki, og da han ved et tilfælde kommer til penge køber de en brugt folkevogn og tager afsted.
Døden kører Audi er en fornøjelse at læse: Underholdende, meget morsom og rigtig godt skrevet. Og så er det en god bog om et venskab, som opstår på trods af en hel masse odds. Kristian Bang Foss har blik for det skæve i små detaljer og den ofte drengerøvede humor, og det skildrer han fint i bogen i fællesskabet mellem Waldemar og Asger.
Herlig, sjov og til tider både tænksom og rørende road story på vejen fra Københavns vestegn gennem Frankrig og Spanien ned til Marokkos ørken. Kan anbefales til drengerøve i alle aldre. Fin bog.
***1/2   
(Gyldendal, 229 sider. Udgivet 22. oktober 2012)
Læs mere Litteratursiden
Lån bogen bibliotek.dk
Læs anmeldelser fra Politiken, Information og Berlingske

Ingen kommentarer:

Send en kommentar