mandag den 24. december 2012

Jan-Erik Fjell: Den tavse, 2012

En stenrig erhvervsmand i Frederikstad bliver kvalt med en klaverstreng få dage efter, at han har modsat sig en kontrakt om et miljøskadelig storprojekt om udvinding af oliesand i Canada. En kontrakt han og hans selskab har arbejdet lang tid på at få i hus, og som ville kunne indbringe store indtægter. Kort tid efter mordet bliver en mafioso, Vincent Giordano, der er helt i toppen af New York Citys underverden, fundet hårdt såret i en grøftekant lige i nærheden.
Det bliver den berømte og og i politikredse berygtede kriminalkommissær Anton Brekke, der bliver sat på sagen. Og der er meget, der ikke stemmer overens med den flok af direkte mistænkte og resten af sagens forløb.
Der er et eller andet med krimier og Norge. Jeg synes i hvert fald gennemsnitskvaliteten er meget høj. Dette er ikke en af dem, der trækker op, men stadig er det stykke solidt og underholdende håndværk, som Fjell har begået i sin første krimi i en serie om Anton Brekke.
Brekke er en god figur, selv om han ikke endnu har sat sig de store spor, men det kan nok komme i fremtidige udgivelser. Historien er god og fungerer fint med sine tilbageblik til Vincent Giordanos liv og mafiakarriere i 60'erne. Og der er en sammenhæng mellem disse tilbageglimt og selve bogens plot.
OK krimi fra Frederiksstad og New York City - dog uden at være uforglemmelig...
Og glædelig jul, hvis du læser dette på udgivelsesdagen.
***
(People's Press, 386 sider. Udgivet 24. september 2012. Oversat af John Jensen fra norsk: Tysteren, 2010)
Lån bogen på bibliotek.dk

1 kommentar:

  1. Lidt brok vedr.den danske titel.
    Det norske ord “tyster” betyder en stikker eller en angiver, og det
    er jo næsten det modsatte af at være tavs.

    SvarSlet