fredag den 22. februar 2013

Steffen Jacobsen: Trofæ, 2013

Ortopædkirurg, overlæge, dr. med. Steffen Jacobsen (f. 1956) kan mere end sin Klinisk Ordbog. Han er da i hvert fald blevet skamrost for sin fjerde thriller Trofæ og nærmest blevet udråbt til at være den, der skal få krimibølgen drejet i en mere thrillerorienteret retning.
Elisabeth Caspersen er hovedrig arving til et dansk industriimperium. Hun finder en dvd, som er stærkt belastende for hendes netop afdøde usympatiske far, og hyrer den eksklusive privatdetektiv Michael Sander til at undersøge sagen.
Samtidig bliver politikommisær Lene Jensen kaldt ud til et mystisk selvmord, hvor en krigsveteran tilsyneladende har hængt sig. Sander og Jensen er hver især enspændere, men da deres opgaver har visse fælles berøringspunkter, bliver de af omstændighederne tvunget til at arbejde sammen i en sag, og så er der lagt i kakkelovnen til en jagt på både de gode og på de særdeles onde...
Det er i den grad en cliffhanger, Steffen Jacobsen har fået strikket sammen med Trofæ. Der er udsøgt knald på handlingen fra første til sidste side. Og så kan Jacobsen skrive, så det ikke lugter så jordslået, som det nogle gange kommer til i den danske spændings- og krimigenre. Men jeg sad på trods af det med en lidt mat stemning, da jeg var færdig med bogen. Det var lidt som om, at bogens kabale gik op uden de store overraskelser - og at de overraskelser, der var lagt ind, egentlig ikke var overraskende alligevel.
MEN så er det heller ikke værre. Og Trofæ er et glimrende stykke med højtbelagt spænding og med et par gode figurer, som jeg er spændt på, om Steffen Jacobsen skriver mere om senere. Især Michael Sander kunne nok klare en bog eller tre mere.
***1/2 
(People's Press, 426 sider. Udgivet 5. februar 2013)
Se mere på Litteratursiden
Lån bogen på bibliotek.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar