fredag den 17. maj 2013

Linda Castillo: Bøn om tavshed, 2013

I Bøn om om tavshed er vi tilbage i lillebyen Painters Mill i Ohio hos den lokale politichef Kate Burkholder, der denne gang står overfor endnu an makaber sag, der involverer den Amish-befolkning, som hun selv har været en del af. En hel amish familie på syv personer findes myrdet i deres hjem. De to døtre på femten og seksten år er enda blevet hængt op, torteret og voldtaget inden drabene på dem. Kate Burkholder fortid som amish er en hjælp under opklaringsarbejdet, men er også smertefuld for hende, da det centrale offer, den 15-årige Mary Plank, minder hende om hende selv i en traumefyldt fortid.
Linda Castillos anden bog om lillebypolitichefen Kate Burkholder fra Amish-land i Ohio er ikke nær så god som den første, Tvunget til tavshed.fra 2012. Der er ikke rigtig noget nyt men bare mere af det samme. Der er stadig skruet højt op for voldsomheden, men det virker noget mere kalkuleret denne gang.
Og sprogligt er det meget amerikansk og ofte ud over mine sproglige kvalmegrænser: Alle følelser sættes på spidsen: Når en person burde blive forbløffet, bliver vedkommende chokeret, og hvad med denne meget dramatiserende sætning: "Gerningsmandens sind må være et mørkt og ondskabsfuldt sted, hvor der raser en cancer af sorte tanker og hemmelige længsler, som de fleste mennesker ikke vil have lyst til at forestille sig, fordi de aldrig ville kunne se verden i det samme lys igen". (s. 127)
**1/2  
(Hr. Ferdinand, 416 sider. Udgivet 11. marts 2013. Oversat af Henrik Enemark fra amerikansk: Pray for silence, 2011)
Se bogens bagside
Se mere om bogen på Litteratursiden
Lån bogen på bibliotek.dk
Bøn om tavshed er andet bind i serien om Kate Burkholder. Første bind er Tvunget til tavshed, 2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar