søndag den 4. august 2013

Kathrine Assels: For Milena, 2013

"Fusk"forskeren Milena Penkowa har ikke levet forgæves, og nu har hun endda også fået fiktivt liv i form af Kathrine Assels For Milena - endda dobbeltfiktivt.
Den unge bankassistent Lea, der bor på Nørrebro, har et reelt svedproblem, men hun har til gengæld meget svært ved at skelne fantasi og virkelighed og bruger det meste af sin tid på at tage sin noget kunstige mor. En aften ser hun et indslag med Milena Penkowa i TV, som fascinerer hende og nærmest besætter hende.
Scenografen Naja bor i Værløse med sin universitetsmand Søren og deres to fireårige tvillingedrenge. Najas liv er styret af tanken om, at Søren er ude på at slå deres to drenge ihjel, ligesom i en tilsvarende sag fra Birkerød i 2011. At Søren er involveret i Penkowa-sagen får bundet enderne sammen på de to kvinders liv...
Denne historie kunne have endt som et stort overkonstrueret postulat, men Kathrine Assels formår både at komme ud over forfatterskoleskabelonerne og lommepsykiatrien og få givet sit bud på to ustabile kvinder, der skaber deres egen forskruede virkelighed - med hjælp fra medieverdenen. Og det bliver faktisk vedkommende.
Det er ikke en bog, som jeg tror, komme til at optage mine tanker i lang tid frem, men Kathrinne Assels har lavet en god lille bog, som jeg kan anbefale til interesserede i ny og yngre dansk litteratur.
***
(Lindhardt og Ringhof, 148sider. Udgivet 15. maj 2013)
Se bogens bagside
Lån bogen på bibliotek.dk
Læs anmeldelser fra Politiken og Berlingske

Ingen kommentarer:

Send en kommentar