onsdag den 25. juli 2012

Ny skønlitteratur - august 2012

Så starter bogsæsonen igen, og 30. august kommer der omsider nyt fra Naja Marie Aidt, der endda udgiver sin første roman, Sten saks papir. Gyldendal skriver at bogen er en "nådesløs livsskildring om mænd og den vestlige kulturs myter om mænd, fædre og sønner. Om social opstigning, kærlighed, jalousi og hævn. Om vold. Om familier. Og om poesien som helende kraft. En stor roman om at forsøge at være et ordentligt menneske og om at fejle". Det er en stor mundfuld, men med Naja Marie Aidt skal det nok blive guf som hendes Bavian...
Og så en bog, som jeg har glædet mig til med længsel siden november sidste år, nemlig Haruki Murakami og bind 3 af 1Q84. Den kommer d. 29. august og afslutter det store værk på over tusind sider. Det eneste jeg har haft at klage over bind 1 og bind 2 indtil nu, er den skandaløst ringe kvalitet af bøgernes fysiske indbinding! Resten er fantastisk.
Svenske Kerstin Ekman (Mordets praksis) er også på banen i august med romanen Grand final i gøglerbranchen (14.8). En dag modtager den kendte svenske forfatter Lillemor Troj et manus, som får jorden til at åbne sig under hende. Det er historien om hendes eget liv, et mangeårigt succesfuldt liv i den litterære ’gøglerbranche’, skrevet af en kvinde, hun kender. Nu truer den anden kvinde med at tilintetgøre den charmerende og kloge person, læserne tror, der er Lillemor Troj.
En anden traditionelt meget læst international forfatter er amerikanske John Irving, der d. 10 august får udgivet I en person. Det skulle være en historie om uforløst kærlighed - og man kan da gætte på at der optræder en bryder et eller andet sted...
Franske Michel Houellebecq udgiver Kortet og landskabet (23.8). Det er en historien om en kunstner, hvis tidligste fotografier af industrielle objekter, blev efterfulgt af et overraskende vellykket vejkort. Disse bringer ham til hans livs kærlighed, Olga, en smuk russisk arbejder i Paris. Men berømmelsen kommer, da han begynder at male portrætter af fra det banale, over selvportrætter og litterære portrætter, hvilket resulterer i mødet med en skribent ved navn Houellebecq...
Hans Fallada er ikke en forfatter, vi får nyt fra så tit. Den tyske forfatter døde nemlig i 1947, 53 år gammel. Alene i Berlin (se Linses anmeldelse af den tyske udgave på Bogstavsamleren) er skrevet i 1946 om Berlin under krigen, er en sag på omkring 700 sider og ser rigtig interessant ud. Udkommer første gang på dansk 31. august.
Så kommer første del af en serie af den britiske kvindelige forfatter E. L. James med det som i Jyllands-Posten er blevet kaldt litterær husmoderporno. Successen har været enorm for serien Fifty Shades og derfor hedder del 1 af bøgerne da også Fifty Shades - Fanget (31.8). På den første uge har alle seriens bøger solgt 100.000 eksemplarer i Storbritannien. Det må da vist give blod på tanden for forlaget Rosinantes lille aflægger Pretty Ink. E. L. James kommer vi bibliotekarer til at høre mere om - hvad enten vi vil eller ej....;-)
Og så tager vi lige den traditionelle omgang krimier her til sidst: Søskendeparret fra Frederiksværk Lotte & Søren Hammer udgiver d. 27.8 deres fjerde krimi med den drabelige titel: Pigen i Satans mose, der tager det efterhånden meget velkendte tema trafficking op. De har potentiale men hverken Svinehunde, Alting har sin pris eller Ensomme hjerters klub har kunne leve op til det.  Det ligeledes danske par Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund, der skriver under pseudonymet A.J. Kazinski kommer d. 21. med deres nye Søvnen og døden om en balletdanserinde, som findes død under Dybbølsbro på Vesterbro. Det kunne da være, at den skulle læses pga lokalkolloritten fra mit kvarter.Og Anna Grue fortsætter serien om den skaldede detektiv med femte bind, Et spørgsmål om penge, der kommer 10. august.
Og så lige et en udenlandsk krimi. Franske Fred Vargas (nej, det er en kvinde) udgiver sikkert igen en anmelderrost krimi, der denne gang har titlen Den rasende hær (31.8). Forlaget skriver "En gammel kvinde er omkommet, kvalt i en brødkrumme. En industrimagnat er fundet dræbt i Paris i sin udbrændte Mercedes. Og i den normanniske by Ordebec har den unge pige Lina set "Den Rasende Hær" vandre igennem byen. Alle på egnen ved, hvad det betyder: Hæren, hvis eksistens går tilbage til det 11. århundrede, består af døde sjæle og enkelte levende, som den samler op på sin vej. Legenden vil, at disse skal dø." Dramatisk, hva'be'har.

Som sædvanlig kan dette indlæg måske få suppleringer hen ad vejen. 
Se nyere/tidligere indlæg om kommende bøger


Ingen kommentarer:

Send en kommentar