mandag den 9. juli 2012

S. J. Bolton: Rødt lys stop, 2012

Jeg har tidligere læst to bøger af S. J. Bolton: Den overvældende gode Offer fra 2008 og den meget ringe Slangehuset fra 2009. Nu har forlaget Mrs. Robinson igen satset på Mrs. Bolton med Rødt lys stop - og det er da ikke så ringe endda...
Den unge kriminalassistent i London, Lacey Flint, bliver hovedperson i optrævlingen af en mordsag om en morder der her over 120 år efter efterligner Jack the Rippers mord - men ikke på prostituerede men på ganske almindelige midaldrende kvinder. Flint er ekspert i Rippers drabssag, men efterhånden viser det sig at hun har mere en den aktie i sagen. Måske er den endda hende selv der er morderen?
Kvalitetsmæssigt synes jeg, at Rødt lys stop. lægger sig pænt midt i mellem de to andre Bolton-bøger, som jeg har haft gang i. Spændingskurven stiger støt og roligt, og bogen overrasker da også til de sidste sider er overstået. På et tidspunkt tænkte jeg, at det vile være forudsigeligt hvis plottet afsluttedes i tråd med den udvikling, som der lå lige for - men at det ville være for søgt, hvis den så ikke gjorde det... Svær situation for en krimi! Men faktisk tog handligen en ret uventet drejning - uden at det virkede for søgt. Og det var ret godt skuldret.
Alt i alt en god krimi til strandtasken, gode personer og plot, der måske kan virke lidt konstrueret, men fungerer godt.
***
(Mrs. Robinson, 489 s. Oversat af Birgitte Jannerup fra engelsk: Now, you see me, 2011)
Se mere på Litteratursiden og bibliotek.dk
Læs anmeldelser fra Berlingske og Jyllands-Posten 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar