søndag den 1. juli 2012

Tonino Benacquista: Bidt af natten, 2012 (1992)

Dagens bog udkom første gang på dansk under titlen Nattens svaler på Klim i 1995, men nu har forlaget for fransk krimi og spænding, Labyrint, relanceret den under titlen Bidt af natten. Egentlig kan jeg bedre lide den gamle titel, men lad nu det være. Bogen er fin nok for det!
Antoine og Bertrand er to snyltere på andres, og meget gerne celebre, fester med fri udskænkning af champagne og servering af canapéer og andre lækkerier. Egentlig er de hjem- og arbejdsløse, men har dog skrabet sammen til at udstyre sig med jakkesæt, så de kan snyde sig ind til receptioner og selskabeligheder i de finere luftlag. De får kontakt med Jordan og ved en fest sniger de sig ind ved at henvise til ham. Men festens arrangør er også ude efter Jordan, hvad han har været i lang tid. De får et ultimatum: Den ene af dem skal finde Jordan og udlevere ham, og den anden holdes som gidsel imens. Og en vanvittig jagt i det parisiske natteliv sætter ind.
Jo, det er en sjov og stemningsfuld lille historie - sikkert velegnet til en film, hvad bogen da også er er blevet til senere. Men det er ikke noget værk som jeg kunne have levet foruden. Selve plottet er næsten for langt ude til at kunne blive taget alvorligt. Men det er nok heller meningen. Jeg var godt underholdt og fniste både af og også med bogen adskillige gange.
Helt sikkert en OK uforpligtende og underholdende bog til strandtasken - og så er den heller ikke længere.
***
(Labyrint, 250 sider. Oversat af François-Eric Grodin fra fransk: Les morsures de l'aube, 1992)
Se mere på Litteratursiden og bibliotek.dk
Læs anmeldelse fra Politiken og Berlingske

Ingen kommentarer:

Send en kommentar