torsdag den 30. august 2012

Ny skønlitteratur - september 2012

Efter en ret forrygende start på bogsæsonen i august, bliver der i mine øjne slappet noget mere af her i september. Månedens nok i spænding mest imødesete stykke med skønlitteratur kommer ikke engang på dansk endnu. Harry Potters mor J. K. Rowling udgiver nemlig d. 27. sept. sin første roman for voksne The Casual Vacancy. Den foregår i en lille engelsk by, hvor alt ikke er så idyllisk, som det ser ud til. Alle ligger nemlig i krig mod alle bag gardinerne - og det hele bliver bare endnu værre ved et uventet dødsfald i byen... Spændende at se om Rowling også står voksendistancen. Og Gyldendal lover, at bogen kommer på dansk inden jul. Den får titlen Den tomme plads.
De hjemlige skønlitterære forfattere bliver i september repræsenteret af bl.a Rune T. Kidde og hans nye roman Dødssøbølger, som når man ser beskrivelsen af bogen på Modtryks site, ligner en rigtig Kidde! Derudover kommer Anne Lise Marstrand-Jørgensen med sin Hvad man ikke ved (20.9) om en familie, der går i opløsning i forældrenes ønske om at følge med ungdomsoprørets kærligheds- og  frihedsidealer. Litteraturanmelderen på Weekendavisen Leonora Christina Skov udgiver romanen Førsteelskeren (13.9), som er en slægtsroman, en undergangsroman og en kærlighedshistorie med tråde tilbage til 1925.
Så er der lige en bunke krimi og spænding tilbage. Hvis vi starter i Sverige, er der forfatterparret Alexandra og Alexander Ahndoril der sammen skriver under navnet Lars Kepler. De kommer med tredie bind i serien om kommissær Joona Linna, Ildvidnet (27.9). Jeg har syntes rigtig godt om de to første af seriens bøger Hypnotisøren og især om Paganinikontrakten, hvor Joona Linna kommer mere frem i billedet. Der må han godt blive. Grumt og godt! Vi bliver i Sverige, hvor Arne Dahl er ophavsmand til endnu en bog om nogle af  hans faste figurer fra hans første serie om A-holdet Paul Hjelm, Arto Söderstedt, Jutta Beyer og de andre i international morderjagt. Den hedder Stoleleg og kommer også 27.9.
På den danske hjemmefront udgiver Michael Katz Krefeld krimien Sort sne falder d. 18.9. Den har ligesom hans Protokollen Kriminalkommissær Katrine Bergman som hovedperson i en med forlaget ord "højdramatisk konspirationsthriller". Og så endelig har vi Jens Henrik Jensen, der den 18. september udgiver De hængte hunde. Det er første bind i en ny serie af Jens Henrik Jensen med krigsveteranen Niels Oxen, som i De hængte hunde pludselig står overfor en mistanke om at have slået tre indflydelsesrige mænd ihjel i Rold Skov..
Nå ja, vi skal måske også lige have med, at Politikens krimiekspert Bo Tao Michaëlis forhåbentlig ikke får trukket sin bog, Verdens 35 bedste kriminalromaner, tilbage fra hylderne ligesom hans bog fra august om forfatteren Ernest Hemmingway... Verdens 35 bedste kriminalromaner kommer 24. september. Knæk og bræk, Bo!


Som sædvanlig kan dette indlæg måske få suppleringer hen ad vejen. 
Se nyere/tidligere indlæg om kommende bøger

Ingen kommentarer:

Send en kommentar