fredag den 9. november 2012

Jens Henrik Jensen: De hængte hunde, 2012

Niels Oxen har været udstationeret som soldat (senest jægersoldat) adskillige gange, både på Balkan, Irak og Afghanistan. Han er Danmark højest dekorerede soldat nogensinde, men er efter hjemsendelsendelsen så præget af PTS, eller posttraumatisk stress syndrom, at han helt har meldt sig ud af samfundet og nu taget til Rold Skov og er flyttet ind i en bivauk med sin hund. Men freden varer ikke ved, da Oxen sættes i forbindelse med mord på to højtstående folk, en tidligere EU-ambassadør og en formand for Wamberg-udvalget, som han tidligere har har haft konflikter med. Det udvikler sig til et samarbejde med PET-agenten Margrethe Franck for at opklare sagen - eller hvad? Kan han være nyttig eller skal han bare være nyttig idiot?
Der er fuld knald på den spændende historie fra start til slut, og spændingskurven stiger jævnt, efterhånden som billedet tegner sig af, at der noget helt galt - noget der åbenbart rækker op i de allerøverste cirkler i det danske samfund. Og det endda med en saftig konspirationsteori. Fin underholdning.
Jens Henrik Jensen skriver OK, da han først har brændt nogle lidt forældede vendinger og nogle klichéer af. Der var jeg begyndt at frygte, at sproget skulle irritere mig hele vejen igennem, men det rettede sig ret hurtigt til det bedre.
Historien er nok noget skudt over almindelig troværdighed, men i dette tilfælde gør det ikke så meget, for Jens Henrik Jensen er mand for at lave en medrivende cliff-hanger, der holder gryden i kog, så siderne nærmest vender sig selv.
God thriller til en weekend, og kan fint bruges i stedet for en tur i TV-verden.
***1/2  
(Politiken, 411 sider. Udgivet 18. september 2012)
Se mere Litteratursiden
Lån bogen bibliotek.dk
Læs anmeldelse fra Politiken


Ingen kommentarer:

Send en kommentar