lørdag den 19. marts 2011

Stéphane Reynaud: Bistro, traditionel fransk mad, 2009

Allerede omslaget er lækkert og tilmed skabt til anvendelse i et køkken. Den er nemlig bundet ind i et eller andet vand- og fedtskyende omslag, som, når man trykker på det, giver efter. Men også indholdet er rigtigt lækkert.
Her er smukke og enkle billeder, gode solide og enkle opskrifter, som de fleste med en smule erfaring i et køkken er i stand til at tro, at det man sgu da godt finde ud af at lave - og det kan man. (Man kan endda lære at koge blødkogte æg!). Men der er dog også mere "avancerede" retter, men ofte er det sådan, at det mest avancerede kommer til at bestå i at skaffe de rigtige - eller rettere de tilnærmelsesvis rigtige råvarer, især hvis man bor udenfor de allerstørste byer i Danmark. Udvalget hos danske supermarkeder bliver altså mere og mere pauvert, så jeg endda har været ude for ikke at kunne skaffe en lammebov på et tidspunkt. Fik endda at vide af en supermarkedsslagter, at fol ikke ville købe det, fordi det var for fedt! Og man skal jo nærmest betale en større landbrugsejendom for at handle hos en god specialforretning - hvis man efterhånden kan finde en.
Det er en rigtig fin og lækker kogebog. Hertil kommer at bogen både er personligt og ret morsomt skrevet i sine mere "sludrende" afsnit. Jeg blev opmærksom på Stéphane Reynaud, da jeg så hans anden kogebog Gris & Søn, som udelukkende handler om ... grisen. Begge bøger kan anbefales varmt, ikke bare til køkkenet men også til almindelig lænestols- eller sengelæsning. Selv med fuld mave kan begge bøger give én appetitten igen! Guf.
****
(Lindhardt & Ringhof, 480 sider. Oversat af Semio ved Signe Lyng fra fransk: Ripailles. Un Livre, 299 recettes!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar