fredag den 29. april 2011

Ny skønlitteratur - maj 2011

Vinter- og forårssæsonen i det skønlitterære landskab er ved at være slut, men alligevel kommer der stadig nogle ting i maj, som nok skal få det til at rykke i nogle.
Det er kun tre danskere mellem dem jeg har valgt ud i denne omgang. Først og fremmest er der Dy Plambeck, som jeg flere gange har haft med hjem (i bogform) fra biblioteket uden at få startet på hende. Hun udgiver d. 6. maj romanen Gudfar med tre generationers tidsbilleder fra Danmark 1954, 1974 og 2007, repræsenteret ved hver sin ikke helt almindelige person. Og så kommer Trisse Gejl med sin Siden blev det for pænt om en kvindelig forfatter i opløsning i en gevaldig skrive- og livskrise (10.5). Vita Andersen kommer 27. maj med sin nye roman Sig det ikke til nogen. Hvad det handler om ved jeg ikke, men mon ikke at der gemmer sig nogen familiehemmeligheder...
Israelske Amos Oz får udgivet sin Scener fra en landsby d. 11. maj. Indtil videre har jeg kun læst hans Vers om livet og døden, og det var godt. Scener fra en landsby skulle være en slags kollektivportræt af en landsby i det nordlige Israel. Så er der Jonathan Lethem med Chronic City (30.5), som virker som et portræt af New York, fortalt gennem to modsætningsfyldte mennesker, der mødes. Og endelig i den udenlandske del kommer Orhan Pamuk med sin Uskyldens museum (17.5), om det moderne Tyrkiet og om en ny generations søgen efter lykken i et land styret af gamle traditioner.  
Som overgang til den mere spændingsprægede del af maj måneds udgivelser udgiver Juli Zeh d. 19. maj Corpus delicti. En "big-brother-fortælling om et sundhedsdiktatur i en nær fremtid". Den og Juli Zeh blev fremhævet meget på et kursus om årets skønlitteratur, jeg var på fornylig. Herudover udkommer Ikke i kød og blod af Baroness Rendell of Babergh, eller bare Ruth Rendell (3.5), og atter en Roy Grace-roman af Peter James med titlen Med døden i hælene (31.5),og endelig slutter Leif G.W. Persson denne oversigt af med endnu en bog om Lars Martin Johansson, Den døende detektiv, d. 27. maj.
Se flere indlæg om kommende bøger ved at klikke på "etiketten" Kommende bøger forneden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar