lørdag den 9. juli 2011

Mathilde Walter Clark: Grumme historier, 2011

Bag denne fantastiske forside, som forfatteren Mathilde Walter Clark i øvrigt selv står for, gemmer sig en række grumme, absurde, mærkværdige og i den grad fantasifulde og skidegode historier.
Her er historierne om madanmelderen, som mister en del af sin krop, hver gang han virkelig får et godt måltid, om fiskehandlerens kone som langsomt selv forvandles til en fisk, om drengen der får en flod med al tilbehør tilsendt af sin onkel i fødselsdagsgave, om litteraturmennesket hvis liv forvandles til handlingen i en bog, om spejlet der..., om svanen... om shamanen..., om de glemte tings vogtere - og så videre.
Fjorten historier er der, og der er kun få, som jeg var hurtigt færdig med efter at have læst dem. Og det er altså ret godt skuldret af en novellesamling! Mathilde Walter Clark har en helt egen tone og i den grad skæv humor og måde at dreje sine meget fine historier på. Og der er nogle dybder i, som den filosofiuddannede MWC helt klart er meget bevidst om - uden at slippe en meget ligefrem, humorfyldt og voldsomt underholdende stil at skrive i. Så tro ikke, at det er historier, som kan bruges til godnatlæsningen til dine børn eller børnebørn, hvis Ole Lund Kirkegård eller Astrid Lindgren er sluppet op. Det ER historier for voksne - men så kan de også bruges til oplæsning med fornøjelse
Mig slipper hun i hvert fald ikke for: Jeg har sat hendes tidligere bøger i venteposition, nemlig Thorsten Madsens ego (2004), Tingenes uorden (2005) og Priapus fra 2010.
****  
(Samleren, 171 sider) 
Indhold: Madanmelderen ; Fiskehandlerens kone ; Spejlet ; De glemte ting ; Fra poesiens affaldskurv ; Shamanen ; Aeeeii eeeiaaa ; Hvalen ; Tingesten ; F ; Tak for floden ; Homunculusen ; Svanen ; Tapovan Mataji

Ingen kommentarer:

Send en kommentar