tirsdag den 26. juli 2011

Ny skønlitteratur - august 2011

Så er det ved at være overstået. Snart starter skolerne igen, og så skal det nok blive godt vejr! Så skal vi ud i liggestolene med en god bog, når vi har været på arbejde, har købt ind, lavet mad, taget opvasken og pillet næse. Måske kan det lige nås, før det bliver mørkt...
Og august kommer der lidt mere gang i udgivelserne end i de allermest regnfulde sommermåneder. Vi starter i Norge med Bernhard Hvals fortalelser af Lars Saabye Christensen (19.8) om den aldrende læge med tendens til at sige frække ord, som kigger tilbage på sit liv. Også fra Norden, rettere Island, kommer Gyrðir Elíasson og hans novellesamling Mellem træerne (25.8), som fornylig vandt Nordisk Råds Litteraturpris. Ham kender jeg ikke noget til, men det kunne da være en anledning... Og så kommer Karl Ove Knausgård da også med Min kamp 4 (25.8).
Og så er der lige et nogle danske bøger: Kirsten Hammann udgiver også d. 25. august sin nye Se på mig, som efter forlagets beskrivelse skulle handle om bedrag og selvbedrag, om behovet for at blive set og elsket, om overvågningskameraer, sexlegetøj, løgne og ja, kærlighed. Jørn Riel udgiver  sin første bog i femten år, Den lange rejse (16.8), som afrunder serien Drengen som ville være menneske, og så er de to Frederiksværkkrimisøskende Lotte & Søren Hammer tilbage med en ny krimi i serien om Konrad Simonsen, Ensomme hjerters klub (29.8). Forhåbentlig bliver deres bog denne gang skrevet igennem mere end én gang inden udgivelsen! Også på den danske spændingsfront er der direktør for DR Kultur Morten Hesseldahl, der denne gang tager nationalismen op i Blodet fra Solsortesletten, der kommer 26. august. Og han er altså en af de danske krimi- og spændingsforfattere, der godt kan skrive, selv om han er et kendt ansigt i forvejen... En bog, som jeg virkelig glæder mig til, er Don Winslow og hans De smukke vilde (30.8). Han har før fået udgivet to bøger på dansk, som jeg begge ret usædvanligt for én forfatter har givet fem af fem stjerner. Hvad De smukke vilde handler om, ved jeg ikke, men den skal bare læses!
Og endelig for feinschmeckere med hang til noteskrivning i margenen er der Raymond Carver og bogen Begyndere (19.8). Den indeholder Carvers originale noveller til samlingen What We Talk About When We Talk About Love fra 1981. Før den samling blev udgivet, blev novellerne barberet ned til det halve af Carver redaktør Gordon Lish, så nu er der lagt op til studier for carverologer.
Se flere indlæg om kommende bøger ved at klikke på "etiketten" Kommende bøger forneden.

15. august: En bog, jeg ikke har været opmærksom på, er Som dag følger nat af Yasmina Khadra. Efter at have skrevet om Afghanistan, Irak og Israel/Palæstina, bliver Khadra denne gang i hjemlandet Algeriet og skriver om landets kamp for uafhængighed fra Frankrig. Det var en glædelig overraskelse at se, at den bog udgives i dag.
Heller ikke den kinesisk/amerikanske Yiyun Li's nye novellesamling Gulddreng, smaragdpige, som udkommer 18. august blev fanget af mit øje før nu. Den glæder jeg mig også til, efter at have læst hendes fremragende roman De hjemløse fra 2010.
31. oktober 2011: De smukke vilde af Don Winslow blev udskudt, men på Saxo's hjemmeside står den til udgivelse i dag! Dog står der stadig (også på Saxo), at den stadig er undervejs....


3 kommentarer:

 1. Jeg ser også frem til Don Winslow og Morten Hesseldahl. Men hvor bliver Karin Alvtegens nye bog af? Den ser jeg frem til.
  Har lige fundet frem til din udmærkede blog.

  SvarSlet
 2. Jeg har også læst alle Alvtegens bøger - og enten med fornøjelse eller stor fornøjelse. Så jeg blev nysgerrig, men jeg kan hverken se nyt undervejs på Saxo eller hendes danske forlag Tiderne Skifters hjemmeside.
  Vi må bare begge to væbne os med tålmodighed, tror jeg....

  SvarSlet
 3. Nu ligger der på de forskellige netboghandler en ny Alvtegen: "En sandsynlig historie", som skulle udkomme d. 15. september 2011.
  Om bogen står der ikke noget, udover at den skulle være på ca. 300 sider...

  SvarSlet