torsdag den 31. maj 2012

Elsebeth Egholm: De døde sjæles nat, 2012

Endnu engang er det ikke Dicte Svendsen men hendes søn, der hovedperson i den nye Elsebeth Egholm-krimi. I min anmeldelse af den første bog Tre hundes nat om Peter Boutrup beklagede jeg mig over, at der skulle alt for mange tilfældige sammentræf til for at få plottet til at hænge sammen. Det samme gør sig dog heldigvis ikke i nær så høj grad gældende i De døde sjæles nat.
Som i forgængeren er det også denne gang Peter Boutrup, minedykkeren Kir Røjel og politimanden Mark Bille Hansen, der er de tre hovedpersoner i bogen. En ung pige savnes og bliver fundet i Sostrup Klosters voldgrav med spor af at være blevet garrotteret. Minedykkeren Kir, der finder Melissa, har få måneder før fundet en kasse med knogler af et andet og meget ældre garrotteret lig i Kalø Vig. Og efterhånden kommer der flere lig til af unge mennesker med spor fra en garrotte. Hertil kommer der andre spor eller vildspor, der væver sig ind, og som kan have forbindelser til sagen - eller sagerne...
Det er en udmærket krimi, som Egholm har skruet sammen af et hav af delelementer. De tre hovedpersoner klæder hinanden godt og virker på mange måder troværdige. Nogle af de andre personer er derimod noget firkantede, ikke mindst Magnus' og Mys mor Bella, som jeg aldrig kom til at tro rigtig på.
Man farer som læser noget vild i de mange spor og sidehistorier, som Egholm lægger ud - men det virker tilsigtet, da de tre hovedpersoner tilsammen jo er ligeså forvirrede og på bar bund. Og som i Tre hundes nat er det et godt Djurslandsportræt, der er kommet ud af det. God krimi til en Djurslandsferie.
***
(Politiken, 420 sider)
Se mere på Litteratursiden og bibliotek.dk
Læs anmeldelser fra Politiken og Jyllands-Posten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar