torsdag den 3. januar 2013

Leena Lehtolainen: Hvor er de unge piger nu?, 2012

Finsk krimi er ikke hverdagskost i Danmark, men forlaget Bazar har tænkt sig nu at udgive en serie med finnen Leena Lehtolainens overkommissær ved politiet i Espoo tæt på Helsinki. Kallio er efter en kort udstationering i Afghanistan vendt tilbage til Espoo, hvor hun bliver leder for en specialgruppe, der skal opklare atypiske forbrydelser. Hurtigt får hun nogle sager, hvor tre muslimske teenagepiger tilsyneladende uafhængigt af hinanden bliver meldt savnet. Og da et lig af en fjerde pige dukker op, begynder sagen for alvor at rulle.
Jeg kunne et langt stykke hen ad vejen rigtig godt lide Hvor er de unge piger nu?. Men handlingen eskalerer hen imod slutningen til det mest utrolige, hvor plottene skifter vinkel og sideplots afløser hinanden i et så hastigt tempo, at bogens troværdighed rasler fra hinanden og endda ender med blive for fortænkt. Men bevares, det er spændende og hæsblæsende, men det virker som om, at Lehtolainen har fået noget tankemylder på idéfronten og ladet sig rive for meget med. Jeg var i hvert fald nærmest i tvivl om, hvad bogen egentlig sluttede med, da jeg var færdig. Desuden er der en del handlinger, som simpelthen ikke bliver fulgt til dørs i farten.
Godt og vel 2/3 inde i Hvor er de unge piger nu? regnede jeg med, at den ville ende på 3½ stjerne. Det røg ned på 3 og endte på:
**1/2  
(Bazar, 342 sider. Udgivet 23. august 2012. Oversat af Ida Hassing-Jakobsen fra finsk: Minne tytöt kadonneet, 2010)
Se mere Litteratursiden
Lån bogen bibliotek.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar