tirsdag den 15. maj 2012

Linda Castillo: Tvunget til tavshed, 2012

Jeg lod mig for nogle dage siden friste af et tilbud på e-reolen om en nyudgivet amerikansk krimi på e-bog. Jeg synes ofte at der kan være lidt langt mellem snapsene på e-reolen på især krimifronten, men Tvunget til tavshed viste sig at være en rigtig gedigen gang spændende og troværdig seriemorderunderholdning fra den midtamerikanske provinssmåby.
Kate Burkholder er vendt tilbage til sin barndomsby i Ohio som stationsleder for den lokale politistation. Hun er vokset op i en amish-familie i byen men frasagde sig troen som attenårig og tog en politiuddannelse. Seksten år før huserede en seriemorder med meget bestemte kendetegn i byen, og nu kommer der en bølge af nye mord med nøjagtig samme karakteristika. Kate styrer opklaringsarbejdet, men besidder også en viden om mordene seksten år før, som hun umuligt kan tale om - med nogensomhelst...
Jeg slugte i den grad Tvunget til tavshed råt og i store bidder. Det er en rigtig cliffhanger, som er drønsvær at lægge fra sig, når bogen først er kommet i omdrejninger. Småbyportrættet, de enkelte personer og politiarbejdet fint tegnet og virker helt troværdigt. Kate Burkholder er med sin meget sammensatte person flot lavet og gennemført skrevet hele vejen igennem. Og selve plottet og dets løsning er fint skrevet og tager de sving der skal til for at drive historien fremad, uden at det virker postuleret og påklistret for at tingene kan gå op. Og så er bogen skrevet helt uden den tendens til sentimentalitet i slutningen, som der ofte kan være i amerikanske krimier. Dejligt.
Alt i alt rigtig flot krimihåndværk, som varmt kan anbefales!
****
(Hr. Ferdinand, 442 sider/596 Kb. Oversat af Henrik Enemark fra amerikansk: Sworn to silence, 2009)
Se mere på Litteratursiden
Lån bogen bibliotek.dk
Læs anmeldelsen fra Politiken

1 kommentar:

  1. Jeg har selv læst den, og vel faktisk give den samme karakter.

    SvarSlet