onsdag den 6. juni 2012

Ny skønlitteratur - juni 2012

Vi starter i udlandet denne gang, endda med en afdød forfatter, nemlig chilenske  Roberto Bolaño (1953-2003) og hans 2666 - en moppedreng på godt tusind sider, der som hans De vilde detektiver handler om jagten på en mystisk forfatter. En jagt der er en "svimlende rejse ind i den moderne civilisations mørkeste hjerte". Den kommer 6. juni. En anden af store udlændinge på banen i juni er amerikanske Philip Roth og hans Ydmygelsen (7.6), som handler om en falleret aldrende skuespiller. Hans kone er der ikke længere, hans publikum har forladt ham, og hans agent kan ikke overtale ham til at gøre et comeback.  
På hjemmefronten stiller vi op med Jørgen Leth og tredie del af hans selvbiografi Det uperfekte menneske. Den har fået titlen Et hus er mere end en ting og kommer 14.juni. En anden og af gode grunde mindre kendt dansk forfatter er Kenny Jess Brandt, som debuterer med romanen Viktor Horšovský d. 16. Jeg faldt over den på forlaget Klims oversigt over kommende bøger og syntes, at den havde et eller andet som måske kunne vise sig måske at være rigtig interessant - eller måske omvendt... For lige at slutte den lille danske afdeling af, snupper jeg novelleantologien Dødelig alvor (26.6). Det er endnu engang en "velgørenhedskrimiudgivelse", denne gang af både norske svenske og danske forfattere, nemlig Sara Blædel, Jørgen Brekke, Arne Dahl, Leif Davidsen, Sissel-Jo Gazan, Lene Kaaberbøl, Agnete Friis, Håkan Nesser, Gunnar Staalesen og Johan Theorin. Overskuddet går denne gang til Læger uden Grænser. Så køb den endelig til sommerferien. Det første forsøg med novelleantologien Liv for liv  til fordel for Dansk Flygtningehjælp og også udgivet af Politikens Forlag var af rigtig god kvalitet!
Tilbage til udlandet: Islandske Gudrún Eva Minervudóttir får sin danske debut med sin roman Yosoy : Skrækteatret ved verdens ende fra 2005. Bogen der udkommer d. 8.6 handler om Yosoy lidt uden for Reykjavik, hvor der foregår bizarre og forrykte ting... Læs selv mere om bogen hos forlaget People's Press. Den lyder godt og laaangt ude.
Ellers er der kun den sædvanlige stribe krimier, selv om den denne gang er kort. For at blive i Island starter jeg med Stefán Máni og hans Ødeland (18.6). Et tilsyneladende klassik gangsterdrama i den islandske lavamark. En gang i juni kommer også svenske Åsa Larsson med Som offer til Molok - den femte, selvstændige spændingsroman om Rebecka Martinsson, der stadig foretrækker livet i Kiruna-området frem for kæresten og karrieren i Stockholm. Og ligeledes svenske Mari Jungstedt udgiver d. 11.6 Den dobbelte tavshed, som er syvende bog i serien om politiinspektør Anders Knutas, hans kollega Karin Jacobsson og journalisten Johan Berg.
Og skal vi så lige slutte af med George R. R. Martin og Kongernes kamp (8.6). Det er anden del af en godt hypet fantasyserie, der startede med Kampen om tronen. Fantasy er ikke lige mit gebet, men der skal nok komme efterspørgsel på bogen, kan jeg se på både på blogs og på Lyngby Biblioteks udlånstal på Kampen om tronen.

Som sædvanlig kan dette indlæg måske få suppleringer hen ad vejen. 
Se nyere/tidligere indlæg om kommende bøger

Ingen kommentarer:

Send en kommentar