søndag den 18. april 2010

Miyuki Miyabe: Skyggefamilie, 2010

"Skyggefamilie" er et japansk familiedrama forklædt som kriminalroman. Ryosoke Takoroda i 40'erne og hans over tyve år yngre elskerinde myrdes, og det viser sig, at Takoroda ved siden af elskerinden har skabt en perfekt virtuel familie i et chatroom som far med en kone og to teenagebørn - i stedet for sit problematiske virkelige liv med kone og én teenagedatter.
Det er kvinderne, der bærer historien. Både den virkelige og den virtuelle kone er resignerede, mens de to døtre fra hver verden stadig har oprøret i sig.
Historien udspiller sig under afhøringen af de involverede, med den virkelige datter som tilhører og afdækker en families undergang, som nok ikke bare er ment som én enkelt families tragedie men mere som et samfundsproblem.
Det er en fængslende og anderledes krimi, som knap nok kan kaldes krimi, da dens sigte i langt i langt højere grad er familiepolitisk og samfundskritisk end underholdningsmæssigt. Det er velskrevet og godt komponeret, og det en helt anden type femi-krimi, end den vi i de fleste tilfælde er nødt til at nøjes med!
***1/2
(Originaltitel: R.P.G., 2004)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar