tirsdag den 1. juni 2010

Morten Kirkskov: Kapgang, 2010

Hvis Morten Kirkskov kunne finde på at droppe teaterkarrieren, måtte han da gerne skrive nogle flere bøger. Det må han da for så vidt gerne alligevel!
Det er i hvert fald en glimrende debutroman han har fået skrevet om den 13-årige Martin i Sønder Omme, hvis mor dør et par uger før hans konfirmation i 1976. Martin har kæresten Kristine, som han kysser med, samtidig med at han leger "det der" med kammeraten Kim. Faderen får også trøst efter hustruens død af Mona - og der er i det hele taget sex parat til eksplosion lige under overfladen hos Martin og i hans omgivelser.
Morten Kirkskov tegner et fint billede af det næsten pubertære drengeliv i midthalvfjerdserne med Christiania-demonstrationer i TV-avisen, kassebukser og Love Hurts med Nazareth. Men jeg synes at Martins forhold til moderen ikke helt bliver tydeligt. godt nok fortrænger han meget og har et meget uvirkeligt forhold til hendes død, men jeg får som læser ikke rigtig noget indtryk af, hvem den Maya Østerby egentlig var. Det trækker lige en halv stjerne fra en ellers glimrende bog, så jeg ender på:
***1/2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar