tirsdag den 10. august 2010

Dennis Gade Kofod: Superhelte i det hele taget, 2010

Per bor sammen med Henriette og datteren Line, men også med superhelten Jean Gray/Phoenix fra X-men og sine angst- og grådanfald. Alle fire er i høj grad virkelighed for ham. Per er sygemeldt pga sin angst, og man følger ham én dag i hans hjemby Rønne, hvor han møder en mand der er liderlig og som slår ham for en halvtredser, han forfølges af en håndværker som han har fornærmet, han køber ind og henter datteren i vuggestuen. Desuden har han flere rendevouser med Phoenix, som hjælper ham med at holde sammen på sig selv og verden i det hele taget.
Det er da en god og lille og stramt fortalt, men absolut ikke uforglemmelig historie om en mand, der uden sin kone og især sit barn sikkert ville gå helt i opløsning, men der ligger mellem linierne, at det kan ske på et tidspunkt. Jeg har fornemmelsen af, at Henriette ser Per som endnu et projekt ved siden af sit arbejde som pædagog for autister.
I følge anmeldelsesklip på omslaget ville jeg nok have haft større fornøjelse af Gade Kofods Nexø trawl - så den skriver jeg på min liste...
**

Ingen kommentarer:

Send en kommentar