torsdag den 16. juni 2011

Glasnøglen 2011 til Leif G.W. Persson for Den døende detektiv

Svenske Leif G.W. Persson får Glasnøglen 2011 for den bedste skandinaviske kriminalroman udgivet sidste år. Det er for romanen Den døende detektiv, som netop også er udkommet på dansk.
For at det ikke skal være løgn er forfatteren, den 66-årige Leif G.W. Persson kriminolog og har arbejdet i tredive år hos Rikspolisstyrelsen i Stockholm.Så man skulle da tro, at han ved noget om det, som han skriver om.
Den døende detektiv handler om den pensionerede politichef Lars Martin Johansen, der rammes af en blodprop i hjernen og må kæmpe for sit liv, samtidig med at han kæmper for at opklare en forældet sag om mordet på en 9-årig pige.
Bogen fik rigtig gode anmeldelser, da den kom. Både Politiken, Jyllands-posten, Berlingske Tidende og Børsen gav den femstjernede anmeldelser. Politikens Bo Tao Michaëlis skrev bl.a.: "’Den døende detektiv’ handler varmt om broderskabet og venskabet mellem lovens mænd og kvinder i fælles gejst og tvivl om at opretholde retfærdigheden i folkehjemmet, selv om nogle folk nogle gange er rigtig dumme svenske svin." Læs anmeldelserne i Politiken og Jyllands-posten
Jeg glæder mig selv til for første gang at læse Persson. Jeg har haft andre af ham hjemme et par gange, men er aldrig kommet videre end til det. Der har tilsyneladende altid været andet i reolen, som har trukket mere..., men nu skal det være.

2 kommentarer:

  1. The Dying Detective is very popular detective. He is also finding than done lot cases. He is always hard working and they are helping of the client. this is very good post for Dying Detective.


    Privatdetektiv

    SvarSlet
  2. Hello to India!
    You are right. I can only recommend Leif G.W. Persson and "The dying Detektive". By the way, the book also won the Danish award for the best foreign suspense book this year.

    SvarSlet