fredag den 16. september 2011

Dan Rhodes: Guld, 2008

Britisk humor er ofte en afslappet sag, og Guld lever helt op til reglen. Måske endda lidt for meget.
Miyuki Woodward tager hvert år på to ugers afslapningsferie i en lille walisisk by ved kysten medbringende en bog til hver dag og slutter hver dag på pubben The Anchor, hvor også store Mr. Hughes, lille Mr. Hughes, Mr. Puw, Slamsuger-Billy og hans skiftende kvindebekendtskaber bag disken også holder til. Miyuki laver det samme som hvert år, men denne gang sprøjtemaler hun en klippe ved stranden med guldfarve, og det drejer Myiukis ferie i en lidt anden retning, end hun havde forventet..
Guld er en lille hyggeligt og hurtigt læst bog, hvor der stort set ingenting sker - og slet ikke noget dramatisk. Det er mere et slags stillbillede af ti dage i en walisisk ferieby i januar, hvor halvdelen af historien foregår på pubben om aftenen, også uden at der sker noget særligt dér. Hurtigt læst, hurtigt glemt. Bag på bogen bliver den præsenteret som "hysterisk morsom". Den, der har skrevet de ord, må have røget en hel god pot under læsningen for at få  bogen til at blive til det! Men hyggelig er den da.
Mere er der ikke rigtig at sige om Guld  - måske bortset fra at ikke alt der glimter er guld. Hverken sprøjtemalede klipper eller bøger...
**
(Tiderne Skifter, 183 sider. Oversat af Ninna Brenøe fra engelsk: Gold, 2007)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar