lørdag den 17. november 2012

Michael Katz Krefeld: Sort sne falder, 2012

Makkerparret Nikolaj Storm fra PET og Katrine Bergman fra Vestegnens Politis drabsafdeling fik deres debut i den gode, men ikke imponerende, Protokollen i 2010, og her i 2012 tager de fat igen - og fortsætter endda, hvor den tidligere bog slap. Og fortsættelsen på den historie er væsentligt bedre!
Der bliver virkelig lagt i kakkelovnen til konspirationer, intriger og manipulationer. Katrine får et tip om en pædofil badmintontræner, hvilket fører til afsløringen af en hel ring af pædofile, heraf en ugebladskendt erhvervsmand. En folketingspolitiker bliver stukket ned under et vælgermøde, redder sin parti fra spærregrænsen pga. sympatistemmer, men føres derefter ud i et spil, som han ikke kan overskue. Bombeattentatmanden fra Protokollen Karl Løvengren sidder på livstid i Statsfængslet Østjylland, men får besked på at der er planer om at få ham befriet. Nikolaj Storms far, den berømte arkitekt Herman Storm, viser sig at have tilknytning til en hemmelig organisation af indflydelsesrige mennesker, der trækker i deres fascistoide tråde, atter engang med udgangspunkt i skriftet Protokollen. Og ikke mindst: Hvad blev der egentlig af den fjerde brintbombe fra flystyrtet ved Thule i 1968?.....
Alt dette og mere til bliver mærkværdigvis en hel og flot sammenhængende spændingsroman på et for danske forhold rigtig flot niveau. Og spændingen holder hele vejen igennem. Faktisk var der ikke på nogen af de 616 sider, hvor jeg tænkte "Kom nu videre". Den var tværtimod svær at lægge fra sig på både på side 50, 200, 400 og 600, fordi jeg lige skulle have ét lillebitte kapitel til, inden jeg skulle sove eller lave aftensmad el. lign. Dødspændende, troværdig i sine rammer, flot bundet sammen og godt skrevet - dog er den længe skjulte hovedskurk og Katrine (især i starten) måske lige lovlig klicheramte, men pyt.
Absolut en af de bedste danske spændingsbøger, om ikke den bedste indtil videre, i 2012! Kan anbefales varmt.
(Men lige én til researchen: CPR-numre blev først indført i 1968, så døde før det fik aldrig CPR-numre.)
****   
(Lindhardt & Ringhof, 616 sider. Udgivet 18. september 2012)
Læs mere på Litteratursiden
Lån bogen på bibliotek.dk
Læs anmeldelser fra Politiken og Berlingske

Ingen kommentarer:

Send en kommentar