torsdag den 25. april 2013

Jakob Knudsen: Når engle græder blod, 2013

Under Copenhagen Marathon falder den attenårige kenyaner Bernard Otaka om på opløbsstrækningen, ramt af massiv blodprop i hjertet. Hans tvillingebror Samuel, som også deltager i løbet, forsvinder derefter.
Dagen efter findes en tysk forretningsmand brutalt dræbt på SAS Hotel. Gerningsstedet giver ikke kriminalkommissær Kristian Swane nogen spor at gå efter, men det gør til gengæld afhøringen af en spansk læge til afdøde. For det viser sig, at tyskeren både har haft et forsøgscenter, der eksperimenterer med bloddoping, herunder Samuel og Bernard, på vegne af et kendt cykelhold, som har brugt brødrene som forsøgskaniner, så resultaterne kunne bruges til cykelrytterne. Og da den spanske læge så også myrdes - endda på politigården, sætter det for alvor gang i historien...
Som så mange danske krimier er historien god uden at være prangende, og persongalleriet OK uden at være rigtigt interessant. Kristian Swane har godt nok læst filosofi i sine unge dage, og det bliver flere gange trukket op af tasken, men helt godt bliver det aldrig.
Men der ryger en hel stjerne for, at Jakob Knudsen overhovedet ikke følger sit plot til dørs. Hvor bliver dopingmotivet og bogens egentlige skurk Magnus Larsson overhovedet af? Det er kun hævnermotivet, som kommer i mål, mens resten - og nok den mest interessante del af historien - får lov at ligge tilbage på opløbsstrækningen sammen med Bernard.
Det er altså for ringe håndværk, og jeg kan ikke forestille mig, at det at følge historien til dørs kommer til at kunne bære en bog til i serien.
**   
(People's Press, 299 sider. Udgivet 5. marts 2013)
Se mere på Litteratursiden
Lån bogen på bibliotek.dk
Læs anmeldelse fra Dagbladenes Bureau og Berlingske


Ingen kommentarer:

Send en kommentar