tirsdag den 9. juli 2013

Jesper Stein: Bye Bye Blackbird, 2013

Journalisten Jesper Stein (Larsen) har med andet bind i krimiserien om den uortodokse vicekriminalkommissær Axel Steen lavet en fuldfed opfølger på den glimrende Uro fra 2012.
Bye Bye Blackbirds er inspiret af historien om "Amagermanden", der i denne bog er rykket til Nørrebro. Axel Steen får i 2008 nyt håb om at opklare en fire år gammel sag om voldtægt og mord på en attenårig pige, da der ved en ny voldtægt bliver fundet matchende DNA. Det viser sig hurtigt, at der er flere sammenhængende sager, som sløset politiarbejde, fejl og mistro til voldtægtsofre har forhindret sammenkædningen af. Men Axel Steen ser mønstrene i sagerne og sætter alt ind på at få fanget gerningsmanden.
For at sige det kort: Bye Bye Blackbird er indtil videre årets danske krimi! Som i Uro er plottet tæskegodt skruet sammen, de medvirkende personer ægte, dialogerne er glimrende, og ikke mindst portrættet af København og Nørrebro er eminent godt. Dog må jeg sige mht. ægtheden af personer, at Steens chefer, Darling og Jessen, nok ikke skal have skruet mere op for deres latterlige sider i den næste bog.
Og så lige et citat fra min anmeldelse af Uro, et citat som næsten i højere grad passer på Bye Bye BlackbirdDet at Jesper Stein "har en baggrund som journalist lader sig ikke mærke, som ellers ofte blandt skønlitterære journalistforfatterkolleger kan være noget bedrevidende og ikke mindst "budskabsformidlende" i krimi- og spændingsgenren". Tag ved lære, Leif Davidsen, Erik Valeur og Olav Hergel!
Jeg vil ikke tøve med at pege på Jesper Stein som en af de absolut bedste krimiforfattere i Danmark, og han kan absolut også være med på internationalt plan sammen med Susanne Staun, Lene Kaaberbøl og den evige Jussi Adler-Olsen. Det er vældig flot, hårdkogt og til tider ubehagelig krimiskrivning, og jeg håber at høre meget mere til den danske pendant til Harry Hole i fremtiden.
****
(Politikens Forlag, 366 sider. Udgivet 18. juni 2013)
Se bogens bagside
Se mere om bogen på Litteratursiden
Lån bogen på bibliotek.dk
Læs anmeldelser fra Politikenog Berlingske
Se interview med Jesper Stein i TV Lorry fra 21. juni 2013

Ingen kommentarer:

Send en kommentar