onsdag den 15. september 2010

Colin Harrison: Mrs. Corbetts sidste ønske, 2010

Colin Harrison er altså en gudsbenådet fortæller, der lige ud af landevejen fortæller historien om forsikringsmanden George Young, der tager imod opgaven fra sin arbejdsgivers enke Mrs. Corbett, om at finde ud af de nærmere omstændigheder omkring sønnen Roberts tilsyneladende banale dødsfald, da han blev kørt ned af en skraldevogn. Og selvfølgelig er der mere end bare banaliteter i den sag...
Historien er skrevet som føljeton til The New York Times Magazine, så de tolv kapitler fungerer alle meget afrundede og fører videre til det næste på en meget afslappet cliffhanger-facon. Der er ikke blod og vold her som i den anden Harrison-roman, jeg har læst, Kinesisk kabale, men en rigtig god og troværdig historie, som er meget dramatisk på sin egen tilbagelænede og meget menneskelige måde.En på alle måder god, forholdsvis kort og ikke mindst enormt velskrevet fortælling, som varmt kan anbefales til sommerhus, sygeleje eller længere togtur, hvor det ikke er det tunge skyts man trænger til at blive beskudt med...
PS: Der står på forsiden af bogen "Ny New York-Krimi". Det er noget vrøvl. Det er ikke en krimi. Bogen er spændende, der forekommer et par kriminelle handlinger, men, nej, det er s'gu ikke nogen krimi!
***1/2
(Originaltitel: Risk, 2009)

2 kommentarer:

  1. Det er en krimi. Jeg tror ikke helt, at du har styr på din baggrundsviden omkring genren :)

    SvarSlet
  2. Jeg synes, at det i langt højere grad er en bog om George Youngs vej til at finde sin egen historie. Der er kriminelle elementer til stede i bogen, men for mig at se er det biting i portrættet af Youngs forhold til fortiden og den mand, som han troede kun var hans arbejdsgiver.
    Men jeg vil da gerne høre, hvorfor du mener, at "Mrs. Corbetts sidste ønske" skal have krimistemplet - og ikke mindst hvad min baggrundsviden om krimigenren mangler.

    SvarSlet