onsdag den 1. september 2010

Kaspar Colling Nielsen: Mount København, 2010

Det har taget 200 år at bygge et 3500 m højt bjerg med centrum i det som engang var Avedøre Holme, og nu ligger det der i en eller anden meget nutidig fremtid. Det er forudsætningen for Kaspar Colling Nielsens debut Mount København, opkaldt efter bjerget. Ud fra denne forudsætning præsenteres nogle fortællinger, der alle tager udgangspunkt i et mindre factpræget afsnit.
Det er en hammergod idé og konsekvent gennemført, og det skal forfatteren have stor ros for. Og hele setup'et købte jeg med hud og hår, selv om det står lidt hen i det uvisse, hvorfor man engang fik den forskruede idé overhovedet at bygge bjerget. Men selve historierne er i det store og hele ikke det store sus, ofte temmelig ligegyldige for idéen eller bare uinteressante. Men der er dog to undtagelser, som er værd at nævne: nemlig den indledende historie Pelikanen om læge og amatørornitologen Jan Peter Lassen, som lader sig operere om til et flyvende fuglemenneske, og så den fuldstændigt vilde afsluttende historie Magnetos endeligt om metalmanden Flemmings vandring til toppen af Mount København med død og ødelæggelse til følge.
Spøjs og anderledes novellesamling, hvor Kaspar Colling Nielsen skal have anerkendelse for sin idé og sin konsekvens, men ikke helt så meget for sine fortællinger.

**1/2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar