onsdag den 26. januar 2011

Ny skønlitteratur - februar 2011

Stalins køerFebruar byder på flere bøger, som jeg glæder mig til at læse. På en suveræn førsteplads kommer vinderen af Nordisk Råds Litteraturpris 2010 for den fantastisk gode Renselse, nemlig Sofi Oksanens debutroman fra 2003 Stalins køer. Hvad slags køer det handler om, ved jeg ikke, men Oksanen fortæller om den spiseforstyrrede Anna og gennem hende den estiske historie efter 2. verdenskrig.
Så kommer der nogle navne som jeg tidligere har læst med glæde i den mere kriminelle del af litteraturen, nemlig Simon Beckett og Dennis Lehane, der henholdsvis får udgivet Den glemte grav og Den givne dag. Becketts Den glemte grav igen med retsantropologen David Hunter i hovedrollen, og Lehanes Den givne dag er en som sædvanlig en historie, som foregår i Boston men denne gang i årene lige efter 1. Verdenskrig og et bredt drama om den tid.
Lad kun verden tumle sig af Colum McCann har bl.a vundet National Book Award i 2009 og Amazon.com's "Book of the Year". Den er et portræt af New York i 1974 i form af en kollektivroman om et USA i modgangstider - men med håb, symboliseret ved Philippe Petits legendariske linegang mellem World Trade Centers to tårne. For mig bliver den et must-read, som jeg glæder mig meget til.
Endelig er der en længe ventet ny roman fra Knud Romer, nemlig Kort over paradis. Jeg har ingen anelse om, hvad den handler om, undtagen at den skulle starte med sætningen: “Iris levede resten af sit liv i en herskabslejlighed i Wien.”
Og endelig er der tredie bind af Min kamp af Karl Ove Knausgård - men det er jo efterhånden hverdag, at der kommer et bind til...
Se flere indlæg om kommende bøger ved at klikke på "etiketten" Kommende bøger forneden.

Se også opfølgende indlæg fra 9. februar med supplement og rettelse til dette indlæg!!!

2 kommentarer:

  1. Jeg kan se, jeg er langt bagud med Beckett. Jeg har kun læst den første, men jeg har da toeren og treeren klar på hylden, så når lige jeg har læst en håndfuld andre bøger, jeg har besluttet at læse først...

    Men forventningens glæde er da heller ikke så ringe.

    SvarSlet
  2. For mit vedkommende er det toeren "Skrevet i ild", der har taget prisen som den allerbedste af hans tre bøger på dansk.
    Treeren "De dødes hvisken" bragte ham ned på et gennemsnitligt kriminiveau, så jeg er spændt på, om han kommer op at ringe igen med "Den glemte grav".

    SvarSlet