lørdag den 13. august 2011

Adam O.: Ruiner, 2011

Adam O. har tidligere været Ungdomshusets hustegner og har sit politiske udgangspunkt i det autonome miljø, og det mærkes tydeligt i historiens plot, men desværre også for meget på den temmelig firkantede måde teksten til tegneserien i Ruiner er skrevet på. Den handler om den unge fyr Asks odyssé gennem det mennesketomme København omkring 2030. En halv snes år før er katastrofen indtrådt og menneskeheden udryddet, men byen er blevet stående, og nu er det planterne og dyrene - og Ask, der er Københavns befolkning.
Vi følger Ask på en tur fra Rådhuspladsen over Hovedbanegården ud til Vestre Fængsel og Carlsberg og tilbage til byen, samtidig med at vi hører hans historie om, hvad det var der gik ad helvede til og hvorfor han stadig er i live.
Det er en underlig dobbelt oplevelse at læse Ruiner. Tegningerne er fantastisk flotte af et København som postapokalyptisk ruin. Som københavner kan man se, at alle detaljer bare er i orden, og han tegner altså tæskegodt og har gennemført fantasien om, hvad der ville ske med København, når der ikke længere var nogen menneskelig indblanding.
Til gengæld er Adam O's måde at skrive på frygtelig patetisk, dogmatisk og klichefyldt! Historien som sådan og hans budskab til dagens udvikling er helt OK, men flosklerne står i kø i formuleringen af budskabet. Denne blanding af guld og slam gør, at konklusionen er, at Ruiner er en stor visuel oplevelse, men at det ville have været godt for bogen at have haft en anden forfatter til den ellers gode historie. Fire stjerner for tegningerne, tre for historien og én for selve teksten.
**1/2
(Fahrenheit, 48 unummererede sider)

1 kommentar:

  1. Ja her kunne et samarbejde jo være en rigtig god idé.

    SvarSlet