mandag den 8. august 2011

Keld Conradsen: Angus McFinneys fatale forstyrrelser, 2011

-  "og lidt for Susanne, Birgitte og Hanne, og Tove og Anne, og Lizzie og Kis. 
Foruden Agnete, Elisa og Grethe, og Annemerete, og Molly og Lis!"...
Sex har aldrig bare været nemt og ligetil, og det er det bestemt heller ikke i Angus McFinneys fatale forstyrrelser - måske lige undtagen for den i dén grad erotisk tiltrækkende 38-årige fotograf Angus McFinney, som har sit portrætatelier (med seng) i Skindergade i København. Han er hverken moralsk eller kynisk, men lader kvinderne komme til ham, og opfatter egentlig sig selv som et vandhul i ørkenen for tørstende kvinder. Helt afslappet, og gerne med to, tre eller fire affærer ad gangen.Hvis én kvinde får kolde fødder i sin utroskab overfor det hjemlige handyr, er der altid en anden til at overtage pladsen i Angus' atelierseng.
Vi mænds misundelsesgen har sikkert flere gange lugtet en Angus, og det spiller Keld Conradsen dygtigt på i bogen ... meeen kan det nu godt hele vejen? Det da have omkostninger, og lad mig da afsløre: Uden omkostninger er det da heller ikke i sidste ende.
Angus McFinneys fatale forstyrrelser er en rigtig god og dreven sexkomedie, hvor det i høj grad er Angus' kvinders historier, tanker og ikke mindst drifter, der har ordet med deres forskellige udgangspunkter for forholdet til Angus. Og de skøjter bestemt ikke lige så let hen over forholdet til ham.
Conrtadsen skriver let og ubesværet, og han får portrætteret kvinderne fint - og egentlig er det dem, der er vigtigst. Angus er nemlig bare et middel - eller det føromtalte vandhul - for dem midt i deres ørken.
Fin og underholdende skæmteroman om sex, utroskab og parforhold - men, kære mandlige kønsfæller: Lad være med at tro, at der tricks at lure af fra Angus. Han er bare den ukompliceret erotisk tiltrækkende mand, nærmest uden at ville det - men gevinsterne tager han da gerne med. Der er simpelthen ikke noget at gøre for os dødelige mandfjolser dér...
***
(Modtryk, 265 sider)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar