De danske kvinder kan dog også skrive andet end noveller. F.eks udgiver Christel Wiinblad d. 21 maj Ingen åbner, "et passionsspil om et destruktivt forhold" med psykopatiske undertoner. Og Christina Hesselholdt udgiver d. 25. Selskabet gør op, tredie og sidste del af trilogien om Camilla og hendes selskab. Hvis vi vrider litteraturbegreberne så langt det kan det kan lade sig gøre, finder vi også lige plads til et par danske mænd, nemlig Gorm Vølver & Bjarne Schilling og deres Halvgamle mænd i deres bedste alder (2.5). Det er en opfølgning på deres Håndbog for halvgamle mænd fra 2010.
Og så til udlandet: Nu skulle det være sikkert: Jiro Taniguchi tegneserie Min fars dagbog skulle blive udgivet d. 1. maj. Jeg har haft den med i et af de tidligere måneders indlæg, men udgivelsen blev endnu engang udskudt. Jeg er ret vild med Taniguchi, som tidligere har fået udgivet de fremragende Min fjerne barndomsby og Manden der går tur i 2010 og 2011.Go'e gamle Umberto Eco (Rosens navn) kommer d. 18.5 med sin kontroversielle Kirkegården i Prag. Den har vakt meget debat og Eco er bl.a blevet beskyldt for at være antisemit.
Så er der en australsk forfatter, Christos Tsiolkas, som jeg aldrig her hørt om før. Han får d. 26. udgivet sin Lussingen, som er udråbt til at være den helt store australske samtidsroman. Gennem otte hovedpersoner fortælles om et moderne Australien i kulturelt opbrud.Og så er der Fru Knausgård eller rettere Linda Boström Knausgård og hendes novellesamling Grand mal (3.5). Man skal dog ikke forvente en tilbagebetaling til gemalen for hans "afsløringer" - men mon ikke der vil bliver spurgt efter den, også pga gossip-effekten..
Og lige fire bøger i den kriminelle ende her til sidst. Tyske Gisa Klönne fortsætter den udmærkede serie om kriminalkommissær Judith Krieger fra Köln med Kun forløsning (25.5). Hele den tyske historie om efterkrigstidens børnehjemsbørn og deres skæbne ruller sig ud her. Walter Mosley (New York Karma og New York mordene, begge 2011) udgiver Frygtløse Jones d. 12.5. Her er historien fra 1950'ernes Los Angeles om antikvarboghandleren Paris Minton, der tvunget af omstændighederne er nødt at skaffe en ven, Frygtløse Jones, ud af fængslet. Og nu vi er ved det hårdkogte: James Ellroy skriver om 60'ernes USA med storpolitiske undertoner i Den røde gudinde, der kommer d. 30. Og så er der endelig Dennis Lehane og hans Moonlight Mile (også d. 30.5). Her er det som sædvanlig i hans bøger Boston historien udspiller sig i. Bogen er en fortsættelse af hans Gone baby, gone, som kom på dansk i 2008
Som sædvanlig kan dette indlæg måske få suppleringer hen ad vejen.
Se nyere/tidligere indlæg om kommende bøger
Ingen kommentarer:
Send en kommentar